Alle producten
Meest gekocht
Meest gekocht
Best beoordeelde producten
Best beoordeelde producten
Advies
Ontdek de wondere wereld van de wetenschap met de leerbouwpakketten en experimenteerpakketten van Conrad. Alleen of samen met uw kinderen: u heeft urenlang plezier met deze bouwpakketten en u leert bovendien spelenderwijs alles over robotica, elektronica of auto's.
Deze tekst is automatisch vertaald.
Interessante feiten over leerkits en experimentkits
Veel studenten zullen het gemakkelijker vinden om te leren of ze de opgedane theoretische kennis onmiddellijk kunnen toepassen. Dit geldt niet alleen voor jongeren, maar ook voor nieuwsgierige volwassenen. Met behulp van leerkits en experimentkits is leren op gebieden als technologie en elektronica gevarieerd en gedenkwaardig, zowel thuis als op school.
-
Wat zijn leerkits en experimentkits?
-
Met welke soorten kits en dozen kunt u experimenteren?
-
Onze praktische tip: begin met oefenen
-
FAQ - Veelgestelde vragen over leerkits en experimentkits
Wat zijn leerkits en experimentkits?
Leerkits en experimentkits zijn kant-en-klaar handwerk en testsets die dienen om complexe vakgebieden en leervakken zoals elektronica en technologie te illustreren met praktische oefeningen. Klassiek onderwijs en onderwijsconcepten gaan vaak hand in hand met lange theoretische eenheden. De dichtheid van informatie maakt het voor sommige studenten moeilijk om toegang te krijgen tot uitdagende onderwerpen zoals technologie of elektronica en om permanent te onthouden wat ze recentelijk hebben geleerd.
Leerkits geven kennis door ver reikende vakgebieden uit te leggen met behulp van een zeer specifieke toepassing. Door een werkende molen voor een vensterbank te bouwen, leren nieuwsgierige mensen de basisprincipes en aspecten van bijvoorbeeld windenergie, zonder zich te moeten wentelen in eindeloze hoofdstukken in een natuurkundeleerboek. Daartoe bevatten de kits alle noodzakelijke afzonderlijke onderdelen van een relatief eenvoudige constructie of apparaat en de bijbehorende montage-instructies.
Experimentkits hebben hetzelfde doel. Ze zijn ook ontworpen om theoretische kennis op een geportioneerde en begrijpelijke manier te illustreren. Ze richten zich echter minder op de aard van een constructie en de afzonderlijke onderdelen. In plaats daarvan zouden de sets van de onderzoekers experimenten moeten uitnodigen, zodat oude en jonge nieuwsgierige mensen door hun eigen deelname abstracte natuurprincipes kunnen ontdekken.
Met welke soorten kits en dozen kunt u experimenteren?
Kits zijn een compilatie van geprefabriceerde individuele onderdelen die zijn samengesteld met behulp van instructies. Zo geven ze inzicht in het functioneren van technische processen en apparatuur. Een klassiek voorbeeld van dergelijke kits zijn robotkits, bijvoorbeeld voor gemotoriseerde armen of kleine voertuigen. Veel van deze leerkits bevatten componenten die typisch zijn voor robotica, zoals motoren, printplaten, tandwielen, metalen frames en plastic afdekkingen. Als alle onderdelen correct in elkaar zijn gezet, resulteert dit in een volledig functionele robot die voor verschillende taken kan worden gebruikt. Veel fabrikanten bieden ook accessoires voor robotkits aan. Hierdoor kunnen de structuur en functionaliteit van sommige robots worden uitgebreid en kunnen andere aspecten van het veld worden geleerd.
Experimentele kits, leerpakketten en constructieboeken overlappen tot op zekere hoogte elkaar met leerkits. Met name leerpakketten zijn vergelijkbaar omdat de structuur van een bepaald apparaat een centraal onderdeel van het aanbod is. Experimentkits en bouwboeken vertonen echter duidelijke verschillen. Experimentboxen zijn relatief eenvoudig op te zetten om te experimenteren. Het gebruik van de afgewerkte doos is belangrijker dan de constructie. Met scheikundekits kunnen studenten bijvoorbeeld in opdracht chemische reacties uitlokken om vertrouwd te raken met de basis van scheikunde. Andere experimentkits leggen meer nadruk op observatie dan op deelname, bijvoorbeeld die met betrekking tot de natuur, zoals insectenhotels.
Het bouwen van boeken daarentegen zijn uitgebreide naslagwerken. Daaraan zijn kleinere onderdelen en componenten bevestigd, waarmee lezers het beschreven materiaal direct kunnen begrijpen. Vanwege hun compacte formaat zijn ze lang niet zo uitgebreid of complex als andere leerkits en experimentkits over vergelijkbare onderwerpen. In ruil daarvoor gaan ze wat dieper in op het onderwerp over onderwerpen als elektronica en technologie.
Onze praktische tip: begin met oefenen
Het grote voordeel van leerkits en experimentkits is dat ze aantrekkelijk zijn voor nieuwsgierige mensen die worstelen met te veel theoretisch materiaal. Daarom kan het in individuele gevallen raadzaam zijn om ze niet eerst met leerboeken te confronteren, maar ze met een boeiende kit aan een vakgebied voor te stellen. Er is dus geen gevoel overweldigd te worden. In plaats daarvan ontdekken studenten op een speelse manier de materie, maken ze er vertrouwd mee en ervaren ze zelf een merkbare kick van kennis. Dit is wat een elektronica-startset bijvoorbeeld doet om een raket te bouwen voor een optimale voorbereiding op een les over zwaartekracht, traagheid en andere natuurwetten.
FAQ - Veelgestelde vragen over leerkits en experimentkits
Welke constructiekit is het meest geschikt voor mijn doeleinden?
Een eerste indicator voor de geschiktheid van een aantrekkelijk experiment of een leerpakket is de leeftijd van de gebruiker. De kits variëren sterk in complexiteit, complexiteit en reikwijdte. Degenen die het verkeerde aanbod doen, kunnen een kind overweldigen of een adolescent teleurstellen. Daarom worden de meeste producten voorzien van een leeftijdsadvies, dit staat meestal vermeld op de verpakking of op de productpagina in onze winkel. Daarnaast geven de namen van sommige kits informatie over de beoogde doelgroep, namen als "schoollaboratorium basisschool" of de toevoeging "startset". Dit zijn allemaal slechts aanbevelingen. Uiteindelijk zijn de voorkeuren en ervaringen van de student doorslaggevend. Het uitvoeren van fysieke experimenten met een experimenteerkit voor avonturen in een boomhut vereist bijvoorbeeld minder geduld dan de taak om een functionele hydraulische arm te bouwen, hoewel beide sets een vergelijkbare leeftijdsaanbeveling hebben.
Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kopen van leerkits en experimentkits?
Voordat u kits of kits koopt om mee te experimenteren, is het belangrijk om duidelijk te zijn voor wie of waarvoor ze zijn. Uiteraard spelen leeftijd, leervorm en interessegebied van de studenten een grote rol. Afgezien daarvan zijn er nog enkele andere relevante factoren voor een beslissing. Enerzijds vereisen verschillende aanbiedingen verschillende accessoires. Gebruiksvoorwerpen zoals batterijen en lijm, evenals gereedschappen zoals een soldeerbout of hamer zijn niet inbegrepen in sommige sets, hoewel ze vaak essentieel zijn voor sets voor technologie en elektronica. Verder moet worden opgemerkt in welk frame of hoe lang een set moet worden gebruikt. Bij het samenstellen van sommige sets worden onderdelen gesoldeerd of anderszins permanent geïnstalleerd, daarom kunnen ze niet meer worden gedemonteerd om opnieuw te worden gebruikt. Veel experimentkits bieden daarentegen herhaalde leermogelijkheden, waarbij bepaalde stoffen en materialen mogelijk na verloop van tijd moeten worden gekocht.